Elektrikli Araç Şarjında Devrim! Aracı Otomatik Olarak Tanıyacak!
  1. Anasayfa
  2. Otomobil

Elektrikli Araç Şarjında Devrim! Aracı Otomatik Olarak Tanıyacak!

0

Vestel Mobilite’den Plug&Charge İnovasyonu

Vestel Mobilite, AC şarj istasyonlarına entegre ettiği yazılım ve donanım ile kullanıcılarına Plug&Charge özelliğini sunuyor. Bu yenilikçi sistem sayesinde, Plug&Charge özelliğini destekleyen elektrikli araç sahipleri, şarj istasyonuna bağlandıkları anda otomatik kimlik doğrulama ve ödeme işlemlerini gerçekleştirebiliyorlar. Kullanıcılar, araçlarını güvenli ve hızlı bir şekilde şarj edebilmekte; bu işlemler için kart veya uygulama kullanmalarına gerek kalmamaktadır.

Gerekli Donanım ve Yazılım Altyapısı Hazır

Vestel Mobilite, Plug&Charge özelliği için gerekli olan tüm donanım ve yazılım altyapısını kısa süre içinde tamamladı. Şirket, dünya çapında tanınan eRoaming ve Plug&Charge platformu Hubject’ten aldığı sertifikasyon ile elektrikli araç şarjı alanında global standartlara uyum sağladığını duyurdu. Bu yenilik, kullanıcı deneyimini geliştirme hedefi doğrultusunda atılmış önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Vestel Mobilite, elektrikli araç şarj istasyonlarının yanı sıra enerji depolama sistemleri ve otomotiv elektroniği alanlarında da faaliyet göstermektedir. Şirket, ürettiği şarj istasyonları ile Türkiye’de ve Avrupa’da 30’a yakın ülkede, 250 binden fazla şarj soketi yerleşimi gerçekleştirmiştir. Mobilite sektöründe öncü bir oyuncu olan Vestel Mobilite, geniş şarj istasyonu ağı ve sunduğu deneyim farklılıkları ile dikkat çekiyor. Ayrıca, Vestel’in güçlü satış ve servis ağı sayesinde Türkiye’nin 81 ilinde satış öncesi ve sonrası hizmet sunmaktadır.

Şirket, 2025 yılı itibarıyla 1MW güç çıkışına sahip EVC’lerini piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Bunun yanı sıra, hızlı şarj alanındaki iddiasını sürdüren Vestel Mobilite, 60 kW, 160 kW, 240 kW, 320 kW, 400 kW ve 720 kW gibi daha yüksek güç çıkışına sahip DC serisi şarj istasyonları ile yurt içinde büyük bir ilgi görüyor. Global pazarlardaki ayrıcalıklı konumu sayesinde bu ürünler, bir yılı aşkın süredir ihraç edilmeye devam ediyor.

DC şarj istasyonları, halka açık sayaçlı otoparklarda ve elektrikli filo depolarında 10 ila 45 dakika arasında değişen şarj süreleri sunarak bekleme sürelerini önemli ölçüde azaltmaktadır.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir