Google, Yapay Zeka Gemini Live’ı Chrome Tarayıcısına Entegre Ediyor
  1. Anasayfa
  2. Yapay Zeka

Google, Yapay Zeka Gemini Live’ı Chrome Tarayıcısına Entegre Ediyor

0

Google’ın Yeni Hamlesi: Gemini Live Chrome’a Entegre Oluyor

Yeni bir söylentiye göre, Google, Gemini Live’ı Chrome tarayıcısına entegre etmek için Glic (Gemini Live in Chrome) kod adıyla çalışmalarına başladı. Leopeva64 tarafından X platformunda paylaşılan bilgilere göre, Glic, Chrome için bir kod test alanı olarak tanımlanabilecek ve Gemini Live’ın gerçek zamanlı, yapay zeka destekli asistanını Chrome’a getirecek bir özellik olarak öne çıkıyor.

Leopeva64’ün paylaşımlarına göre, Glic yalnızca basit bir Chrome özelliği olmaktan çok daha fazlasını vaat ediyor. Bu özellik, kendine ait bir ayarlar sayfasına sahip olacak ve etkileşimli bir asistan olabilmesi için mikrofonunuza ve konumunuza erişim gerektirecek. Ayrıca, açık olan sayfa hakkında bilgi sunabilen bir yüzen panel veya yan kullanıcı arayüzü ile entegre edileceği belirtiliyor.

Bunların yanı sıra, bildirim alanı simgelerine dair ipuçları da mevcut. Bu durum, Glic’in muhtemelen her an yanıt vermeye hazır bir şekilde arka planda çalışan bir özellik olacağını gösteriyor. Leopeva64’ün paylaşımına buradan ulaşabilirsiniz.

Google’ın Gemini AI’si, günlük yaşamda birçok farklı alanda yardımcı olabilen son derece güçlü bir yapay zeka aracı olarak dikkat çekiyor. Bu aracın Chrome’a entegre edilmesi, kullanıcıların AI’nin yeteneklerine erişmek için sekmeler veya sayfalar arasında geçiş yapma ihtiyacını ortadan kaldıracak. Bu sayede kullanıcılar, Gemini Live’dan bir şeyleri açıklamasını, veri araştırmasını veya tüm web sayfalarını özetlemesini isteyebilirler.

  • Karmaşık tariflerin basitleştirilmesi
  • Çevrimiçi alışverişe yardımcı olunması
  • E-posta yazımında destek sağlanması
  • Teknik belgelerin daha anlaşılır bir şekilde açıklanması

Dahası, Gemini’nin bu tür yetenekleri, Chrome entegrasyonu sayesinde çok daha kullanışlı bir hale gelecektir. Ancak Chrome, yapay zekanın entegre edildiği ilk tarayıcı değil. Örneğin, Microsoft, Bing Chat’i Edge tarayıcısına entegre etmiş durumda. Fakat Edge’in Chrome kadar büyük bir kullanıcı tabanına sahip olmaması, bu yeniliğin daha az dikkat çekmesine sebep oluyor.

Kısacası, Glic’in belki de en önemli yanı, ulaşacağı devasa kullanıcı tabanı ve ölçeği olacak. Dünyanın en popüler tarayıcısı olan Chrome’da Gemini Live’ın sunulması, bu AI asistanının hızlı bir şekilde yaygın bir deneyim haline gelmesine neden olabilir. Ancak, burada atılacak yanlış bir adım, Google’ın AI’sine karşı büyük bir tepkinin ortaya çıkmasına yol açabilir.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir