RAM Mhz Öğrenme ✔️
  1. Anasayfa
  2. Donanım

RAM Mhz Öğrenme ✔️

0

RAM Mhz Öğrenme

RAM Mhz Öğrenme sorusunun cevabı oldukça basittir. Öncelikle bilgisayarımızdan “Görev Yöneticisi“ne giriyoruz. Ardından “Performans” Sekmesine tıklıyoruz. Performans sekmesine girdikten sonra Sol üstte bulunan CPU’nun altında bulunan “Bellek” seçeneğine geliyoruz. Sağ altta bulunan “Hız” bölümü MHZ hızını temsil etmektedir. RAM Mhz Öğrenme sorusunun cevabını makalemizde sizlerle paylaştık.

RAM MHz si nasıl öğrenilir?

Ramim en fazla kaç MHz?

RAM’in MHz değeri ne kadar yüksek olursa dosya paylaşımıda bir o kadar hızlı olacaktır. Günümüzde 1033 ile 3000 MHZ arasında çeşitli RAM hızları bulunur.

Ramlerin kaç MHz olduğunu öğrenme CMD?

RAM Mhz Öğrenme; Ramlerin kaç MHz olduğunu öğrenme CMD sorusunun cevabı aşağıda yazdığımız makalemizde mevcuttur.

  • Bilgisayarımızda sol altta bulunan Windows logosuna tıklayıp arama kısmına geliyoruz. Arama kısmına CMD (Komut İstemi) yazıyoruz.
  • Açılan Komut İstemi’ne “wmic memorychip get speed” yazıp aratıyoruz.
  • Karşımıza çıkan ekranda Ram Mhz değerinizi görebilirsiniz.

Bu işlemi yaparak CMD ile Ram Mhz değerinizi kolayca görebilirsiniz. Anlık Ram Mhz değerinizi görmek için ise Makalemizin başına belirttiğimiz Görev Yöneticisinden bakabilirsiniz.

thumbnail
Önerilen Yazı
Ekran Kartı Hashrate Hesaplama ✔️

RAM nedir?

Bilgisayarımızın en önemli araçlarından olan Ram’in ne işe yaradığını bir çok kimse tam anlamıyla bilmemektedir. Sizlere bu makalemizde RAM’in ne işe yaradığını anlatmaya çalışacağız.

Öncelikle şunu belirtmeliyiz ki RAM bellekler geçici araçlardır. Yani bilgisayarınız açık olduğunda gördüğü her şeyi depolayan RAM bellekler bilgisayarınızı kapattığınızda kaydettiği herşeyi unutacaktır. RAM bellek her biri 0 ya da 1 bulunduran kutucuklardan oluşur. Bu kutuların her biri eşsiz bir adrese sahiptir. Bu kutucuklar Sıralar ve Sütunlar halinde yer alır. Set halinde bulunan RAM kutucukları dizi olarak bulunur ve bu kutucuklara Hücre adı verilir. RAM bellek bu hücrelerde bilgisayarınızın ihtiyaç duyacağı her türden bilgiyi depolar ve ihtiyaç halinde anında iletir. Bu sayede oyun oynarken, ders çalışırken, film veya video izlerken yada bir görsel üzerinde çalışırken bilgisayarınızda bir yavaşlama olmadan süreci sorunsuz ve sıkıntısız çalıştırmayı sağlar. RAM’in açılımı “Random Access Memory” dir. Türkçesi “Rastgele Erişilebilir Bellek” diye tanımlanır. Bilgisayarımızda çalışan tüm programlar, internet tarayıcıları vb. RAM üzerinden işlem görmektedir.

RAM Mhz Öğrenme ile ilgili yazımızı sizlerle paylaştık.

En az RAM tüketen internet tarayıcılarını da sizlerle buradan paylaşacağız.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 3
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir